Fairfax 2015

Vuoden 2015 WPFG-kisat:  http://www.fairfax2015.com/

WPFG-kisat

World Police & Fire Games -kilpailut saivat alkunsa vuonna 1985 Kalifornian poliisiurheiluliiton toimesta. Päämääränä oli edistää poliisien, palomiesten, tulliviranomaisten ja vankeinhoitolaitoksen työntekijöiden fyysistä kuntoa maailmanlaajuisesti. Kilpailut järjestetään joka toinen vuosi ja niihin voivat osallistua sekä työssä että eläkkeellä olevat henkilöt kyseisistä ammattiryhmistä.

Kilpailut ovat osallistujamäärältään maailman toiseksi suurin urheilutapahtuma kesäolympialaisten jälkeen. Ensimmäiset kisat järjestettiin San Diegossa 1985. Tampereen palokunnan urheilijat osallistuivat ensimmäisen kerran vuonna 1987 Vancouverin kilpailuihin. Siitä lähtien muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Tampereelta on aina ollut edustus kilpailuissa. Suurimman mitalisaaliin on kerännyt palomestari Mauri Lahti. Hänellä on koossa 16 kultaa, 9 hopeaa ja 3 pronssia.

Vuonna 2011 New Yorkin kilpailuihin osallistui yli 18000 kilpailijaa. Siellä oli myös Tampereelta kaikkien aikojen suurin joukkue siihen mennessä 69 osallistujalla.

TaPU:n kisalogoja
vuosien varsilta

Vancouver 2009

New York 2011

Tampereen palokunnan urheilijat r.y. | tapury at tapu piste fi | TaPU
Tamnet